Шановні споживачі електроенергії!

На сьогоднішній день закупівельна ціна на ринку електроенергії України (на торгівельних майданчиках Операторa ринку) значно зросла, а саме: підвищилась максимально гранична ціна на ринку "на добу вперед" (далі – РДН) і внутрішньодобовому ринку (далі – ВДР) в торгівельній зоні Об'єднаної енергосистеми України. За рахунок цього всі постачальники електроенергії піднімають ціни для бізнесу з вересня місяця.

За статистичними даними двадцяти днів серпня місяця, середньозважена ціна електроенергії на РДН підвищилась майже на 26% до - 2026 грн/МВт-год.

Водночас, максимальні ціни на РДН, коли електроенергія продається з поставкою в пікові години споживання, з початку серпня зросли на 50% - до 4000 грн/МВт-год.

Рішення про підвищення граничної ціни (прайс-кепи) на РДН і ВДР було прийняте 30 липня на засіданні Нацкомісією, яка здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Для годин мінімального добового навантаження (з 23:00 до до 07:00) максимальна гранична ціна була підвищена на 60,8%, або до 2000 грн/МВт-год. А для годин максимального навантаження (з 07:00 до 23:00) прайс-кеп було піднято на 50,6%, або до 4000 грн/МВт-год.

Різке збільшення граничних цін на електроенергію Національний Регулятор обгрунтовує виникненням дефіциту електроенергії в окремі години в літній період, збільшенням потреби в маневрених потужностях, а також зростанням ціни палива для ТЕС – вугілля та газу.

Більш детальну інформацію Ви можете розглянути за Посилання на сайт https://biz.censor.net/.../chomu_rzko_virosla_tsna...